Izvor: B92, 25.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednici opština protiv Euleksa

Zvečan -- Predsednici četiri opštine na severu Kosova upozorili su da je Euleks počeo da sprovodi plan Martija Ahtisarija, Ustav i zakone Kosova.

Predsednici opština Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić najavili su na konferenciji za novinare da će tim povodom biti održane vanredne sednice opštinskih skupština na kojima će od međunarodne zajednice, ali i države Srbije, tražiti odgovor šta je glavni cilj Euleksa.

Na terenu nema rekonfiguracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UNMIK-a već demontiranja misije, rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić i naveo da će na sednicama opštinskih skupština tražiti, ne samo da se vrate UNMIK-ovi službenici, već da se ta misija kadrovski ojača kako bi se na terenu sprovodila Rezolucija 1244.

"Sarađivaćemo samo sa Kforom i UNMIK-om. Oni su jedino legalni, sa Euleksom ne možemo sve dok na terenu ne pokažu da su statusno neutralni, da neće sprovoditi Ahtisarijev plan, i da će sprovoditi šest tačaka", rekao je Ristić i najavio da će od Beograda tražiti objašnjenja šta sadrže te tačke.

I čelnici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zvečan - Nenad Topličević, Jovan Miladinović i Dragiša Milović - najavili su da će nastaviti borbu protiv nezavisnog Kosova.

"Pokušavaju (UNMIK) da na mala vrata uključe Euleks u pravosuđe, pa ostaje nejasno pod čijom ingerencijom će se raditi, ko će komandovati KPS-om, po čijim zakonima će se suditi, ko će plaćati radnike, šta će raditi carinici...", upozorio je Milović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.