Ponovno suđenje šestorici Albanaca

Izvor: Mondo, 05.Sep.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno suđenje šestorici Albanaca

Veće Euleksovih sudija u Vrhovnom sudu Kosova naložilo je ponovno suđenje šestorici Albanaca koji su bili osuđeni zbog saučestvovanja u zločinu nad kosovskim Srbima.

Sudsko veće Vrhovnog suda Kosova prihvatilo je žalbe Ejupa Kabašija, Nasera Hotija, Mustafe Hotija, Miljaima Hotija, Nedžmedina Beriše i Jetule Kabašija i poništilo odluku prvostepenog suda, saopšteno je iz Euleksa.

Avgusta 2011. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Okružni sud u Prizrenu proglasio je Ejupa Kabašija krivim za krivično delo saučestvovanja u krivičnom delu ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Naser Hoti, Mustafa Hoti, Miljaim Hoti, Nedžmedin Beriša i Jetula Kabaši proglašeni su krivim za pružanje pomoći počiniocima nakon počinjenih krivičnih dela i osuđeni su na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.

Slučaj protiv Kabašija i ostalih bio je povezan sa krivičnim delima navodno počinjenim protiv srpskog stanovništva u selu Opteruša 1998 godine.

Slučaj je u Vrhovnom sudu zastupao državni tužilac Euleksa, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug Ilustracija (Guliver/Getty Images))

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.