Oslobađajuća presuda za dvojicu Srba

Izvor: RTS, 26.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobađajuća presuda za dvojicu Srba

Na prvom suđenju u organizaciji Euleksa na severu Kosova i Metohije dvojica Srba oslobođena svih optužbi. Suđenje bilo korektno i profesionalno, rekao advokat optuženih.

Sud u Kosovskoj Mitrovici

Prvo suđenje na severu Kosova u organizaciji Euleksa u Okružnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici završeno je oslobađajućom presudom za dvojicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srba Miroljuba Nikolića i Vladimira Jovanovića, optuženih za razbojništvo i krađu.

Advokat optuženih Ljubomir Pantović izjavio je Tanjugu da je postupak vođen po zakonima koji su doneti 2004. godine, odnosno po zakonima UNMIK-a, uz ocenu da je sve bilo korektno i krajnje profesionalno.

"Nakon šest radnih dana sud je danas okončao suđenje i obojicu okrivljenih oslobodio optužbe jer nije bilo dokaza koji bi potvrdili da su oni krivi za to za šta su optuženi. Suđenje je bilo korektno, profesionalno vođeno i mi iz odbrane zaista ne možemo da damo nikakvu primedbu samom toku suđenja i čitavom sudskom postupku", podvukao je Pantović.

Miroljub Nikolić i Vladimir Jovanović, obojica iz Sočanice kod Leposavića bili su optuženi za teško krivično delo teški slučaj razbojništva i razbojničke krađe.

Jovanović je bio u pritvoru od 13. decembra 2007. godine do danas a Nikolić od 14. aprila prošle godine. Suđenje koje je danas okončano, počelo je 4. marta ove godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.