Optužnica protiv Olivera Ivanovića

Izvor: RTS, 12.Avg.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Olivera Ivanovića

Javni tužilac Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici podigao je optužnicu protiv Olivera Ivanovića, rekao je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Optužnica protiv Ivanovića podignuta je danas i u njoj su navedene optužbe iz naloga za pritvaranje, javlja dopisnik RTS-a.

Ivanović je optužen za ratne zločine protiv Albanaca 1999. i 2000. godine.

Odbrana Ivanovića će se sutra obratiti javosti, na konferenciji za novinare. Ivanović je u istražnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pritvoru od 27. januara ove godine.

Euleks je saopštio da je tužilac podigao optužnicu protiv petoro okrivljenih pred Osnovnim sudom u Mitrovici, bez navođenja njihovih imena.

"Jedan od okrivljenih optužen je za podsticanje na izvršenje ratnih zločina, aprila 1999. godine.

Takođe, optužen je da je zajedno sa drugim okrivljenim podsticao na saizvršilaštvo u izvršenju krivičnih dela teških ubistava i teških ubistava u pokušaju,  u februaru 2000. godine.

"Troje ostalih okrivljenih optuženo je za krivična dela teškog ubistva i teškog ubistva u pokušaju, februara 2000. godine", navodi se u saopštenju Euleksa.

Vlada Srbije dala je garancije da će Ivanović, koji se u pritvoru nalazi skoro sedam meseci, ako mu se omogući odbrana sa slobode, u svakom trenutku biti dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Ipak, pretpretresni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici smatrao je da postoji rizik od bekstva i rizik da bi Ivanović mogao da utiče na svedoke zbog čega mu nije dozvoljena odbrana sa slobode.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati: Optužnica politički konstruisana

Izvor: RTS, 13.Avg.2014, 14:21

Odbrana Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića, optuženih za ratni zločin u Kosovskoj Mitrovici, tvrdi da je optužnica neosnovana i politički konstruisana. Najavljuju da bi suđenje moglo da počne na jesen...Povodom podizanja optužnice protiv Ivanovića, Delibašića i još trojice Srba,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.