Optuženi za trgovinu organima

Izvor: RTS, 15.Okt.2010, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za trgovinu organima

Pet osoba na Kosovu optuženo za krijumčarenje ljudskih organa, organizovani kriminal, nezakonito oabavljanje medicinskih delatnosti i zloupotrebu službene nadležnosti, saopštio Euleks.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudskih organa, organizovani kriminal, nezakonito obavljanje medicinskih delatnosti i zloupotrebu službene nadležnosti, saopštio je Euleks.

Optužnica je podneta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Okružnom sudu u Prištini.

Među optuženima su doktori i jedna osoba koja je ranije radila na visokoj poziciji u Ministarstvu zdravlja, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, krijumčarenje organa na međunarodnom nivou povezano je sa klinikom Medikus 2008. godine u Prištini.

Predmet je povezan sa odstranjivanjem organa, bubrega, a "donatori" i primaoci organa bili su različitih nacionalnosti.

Ovaj predmet su pokrenuli kosovski i UNMIK policijaci u novembru 2008. godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je Izvršna policija Euleksa nastavila istragu pod nadzorom Specijalnog tužilaštva.

Predmet je dodeljen sudijama iz Euleksa, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovo: Optužnica za trgovinu organima

Izvor: Mondo, 15.Okt.2010

Specijalno tužilaštvo Kosova (STRK) podiglo je danas optužnicu protiv pet osoba optuženih za krijumčarenje ljudskih organa.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.