Izvor: B92, 15.Feb.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlozeno suđenje Aljbinu Kurtiju

Priština -- Veće okružnog suda u Prištini, koje čine sudije Euleksa i Kosova, odlučilo je da za 22. februar odloži suđenje lideru pokreta Samoopredeljenje, Aljbinu Kurtiju.

Kako je saopšteno iz Euleksa, suđenje, zakazano za danas, odloženo je da bi se optuženom dalo dovoljno vremena da pripremi odbranu u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku. Kurti je optužen da je bio u grupi koja je počinila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivična dela, grupi koja je ometala službena lica u izvršavanju službenih dužnosti, kao i za poziv na otpor.

Ova dela su, prema optužnici, počinjena na demonstracijama 10. februara 2007. u Prištini.

Optužnicu protiv Kurtija zastupa kosovsko Specijalno tužilaštvo.

U Prištini je na poziv 40 nevladinih i drugih organizacija počelo potpisivanje peticije kojom se od Euleksa zahteva da obustavi proces protiv Kurtija.

Peticija se, osim u Prištini, potpisuje i u drugim većim gradovima na Kosovu.

Kurti je sinoć medijima rekao da dobrovoljno neće otići na sud, jer bi to značilo da priznaje sudove Euleksa koji su za njega neprihvatljivi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.