Novi šef sektora za pravosuđe

Izvor: B92, 12.Avg.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šef sektora za pravosuđe

Priština -- Silvio Bonfilji iz Italije imenovan je za novog šefa sektora za pravosuđe misije Euleks na Kosovu, saopštio je Euleks.

Bonfilji (47), koji se ove nedelje pridružio misiji, 1992. godine postao je javni tužilac a stekao je iskustvo u borbi protiv korupcije.

Pre nego što je pristupio Euleksu, radio je kao pravni ekspert u italijanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Službi za borbu protiv korupcije i transparentnost, navedeno je u saopštenju.

Tokom italijanskog predsedavanja grupom G-8, Bonfilji je predsedavao ekspertskom grupom za borbu protiv korupcije i bio član italijanske delegacije u grupi država Saveta Evrope protiv korupcije - Savet Evrope (GREKO), Konvenciji Ujedinjenih Nacija protiv korupcije (UNCAC) i radne grupe protiv podmićivanja u Organizaciji za evropsku bezbednost i razvoj (OEBD).

U jesen 2009. godine, učestvovao je u projektu Evropske komisije za podršku institucijama za borbu protiv korupcije na Kosovu.

Od 2003. do 2007. Bonfilji je radio kao pravni ekspert u oblasti borbe protiv korupcije za OEBD, kao i za Evropsku Komisiju kao ekspert u borbi protiv korupcije, prevare i terorizma, a takođe je učestvovao u misijama EK u Češkoj Republici, Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Makedoniji i Slovačkoj.

Od 2002. do 2003. godine radio je u kancelariji Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu kao međunarodni član Visokog sudskog i pravosudnog veća za BiH.

Osnovni cilj sektora za pravosuđe Euleksa, u kojoj trenutno radi 397 ljudi, je da pomaže, poboljša i ojača kosovski pravosudni sistem kako bi on postao multietnički, objektivan i slobodan od bilo kakvih političkih uticaja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.