Novi plan za sever Kosova

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi plan za sever Kosova

Priština -- Bezbednosne strukture na Kosovu sledećeg meseca počinju s primenom novog bezbednosnog operativnog plana zbog procene pogoršane bezbednosne situacije.

Plan će primenjivati i kosovske i međunarodne snage bezbednosti, piše "Koha ditore".

Na osnovu poslednjih procena o pogoršanju bezbednosne situacije na severu Kosova, u izradi je novi operativni plan koji se odnosi na reorganizaciju policije Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Euleksa i Kfora.

Izvori lista u Prištini navode da su poslednji događaji koji su se desili na severu promenili i koncept borbe protiv organizovanog kriminala i šverca i učinile da te tri bezbednosne strukture reda i zakona "ujedine snage".

Dnevnik dodaje da je bezbednosna situacija na severu počela da se pogoršava još od početka januara, nakon incidenata sa automobilskim tablicama kada je zapaljen jedan policijski automobil i oklevanja srpskih policajaca da sprovedu naredbu o oduzimanju tablica.

"Uzbuni zbog pogoršanja stanja su doprineli i napadi na policajce Euleksa i zvaničnike misije OEBS-a u tom delu Kosova. Zbog toga policija Kosova, Euleks i Kfor rade na izradi novog operativnog plana za promenu vida policijskog rada na severu zemlje", podvlači list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potvrđena optužnica protiv Labske grupe OVK

Izvor: Glas javnosti, 28.Jan.2011, 07:23

PRIŠTINA - Sudsko veće Vrhovnog suda Kosova sastavljeno od pet sudija, potvrdilo je dve tačke optužnice koje terete Rustema Mustafu, Ljatifa Gašija i Nazifa Mehmetija za ratne zločine na Kosovu...U trećoj tački, koja se odnosi na maltretiranje civila u jednom kampu OVK u Lapaštici kod Podujeva,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.