„Neslaganje Prištine“  samo u aneksu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Neslaganje Prištine“ samo u aneksu

BEOGRAD - Srbija još nije dobila izveštaj generalnog sekretara UN Ban Đi-muna, ali prema informacijama kojima raspolažemo - u njemu je sadržan dogovor Beograda i UN u šest tačaka i jasna definicija Euleksa kao statusno neutralne misije, izjavio je juče šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Neslaganje albanske strane sa tim planom konstatovano je u aneksu izveštaja, rekao je Jeremić novinarima posle razgovora sa portugalskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kolegom Luišom Amadom. On je ocenio da to što privremene kosovske institucije neprihvataju plan o rekonfiguraciji civilne misije na Kosovu i Metohiji neće imati pravnu snagu.

Jeremić je dodao da su u toku tehničke konsultacije u vezi sa održavanjem sednice Saveta bezbednosti na kojoj bi generalni sekretar UN trebalo da predstavi izveštaj o preoblikovanju civilne misije na Kosovu i Metohiji. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku još nije poznato da li će sednica Saveta bezbednosti biti održana ove nedelje, ali je ocenio da postoje šanse da se to dogodi.

Šef naše diplomatije je precizirao: „Srbija je spremna i čeka poziv“.

Izveštaj je dostavljen članicama Saveta bezbednosti UN. U toku su tehničke konsultacije oko održavanja sednice, posle čega očekujemo da ona bude sazvana, rekao je Jeremić.

Ban je u izveštaju, tvrdi Tanjug, pozivajući se na pouzdan izvor, pozdravio saglasnost vlasti u Beogradu sa planom u šest tačaka, dok su četiri tačke koje su predložile privremene institucije samouprave u Prištini primljene k znanju i date u aneksu 1 izveštaja.

KAMEN-TEMELJAC

Portugalski ministar spoljnih poslova Luiš Amado istakao je posle susreta sa Vukom Jeremićem da je kompromis o statusnoj neutralnosti Misije EU na Kosovu kamen-temeljac za mir i stabilnost u regionu. Dodao je da takav kompromis pokazuje snažnu opredeljenost Srbije da sarađuje sa EU i UN.

Rekonfiguracija Unmika je u ovom trenutku ubrzana s obzirom na situaciju na terenu, naveo je Ban, kako je rekao Tanjugu neimenovani diplomata.

Portparol generalnog sekretara UN Brenden Varma izjavio je ranije Tanjugu da je Banov izveštaj dostavljen ambasadorima zemalja-članica Saveta bezbednosti i da dokument još nije spreman za objavljivanje.

Planirano je da posle izveštaja generalnog sekretara, Savet bezbednosti UN predsedničkom saopštenjem usvoji Banove preporuke čime bi bilo dato „zeleno svetlo“ za raspoređivanje Euleks.

Ovaj jeremic stvarno je lud,pa zar stvarno misli da ce kosovo biti vraceno kao pre 99-ve,ili ne daj boze da se podeli?Nemoj da letis mnogo jeremicu jer onaj ko leti ( a nema krila),ima grdno da see povredi kad pada.

Pa nego sta ce. Da necemo vas da pitamo,a?

Ovo je kamen-temeljac za tzv. Državnost Kosova - srpske pokrajine.

Nesto sve govori da vredno rade na priznavanju siptarske drzave....

To je dobro učite se demokraciji možda nešto od vaše države i ostane..

Dobro bi bilo kada bi im ostao bar Beogradski Pasaluk. Ako i to ne bude onda n eka se obrate Turcima a oni ce im ga dati sigurno.

vuk je car

Ban je u izveštaju, tvrdi Tanjug, pozivajući se na pouzdan izvor, pozdravio saglasnost vlasti u Beogradu sa planom u šest tačaka, dok su četiri tačke koje su predložile privremene institucije samouprave u Prištini primljene k znanju i date u aneksu 1 izveštaja.

Svi pricaju o sest tacaka Banovog predloga a nitko ne prica sta se kaze u cetiri tacke siptara koje su prihvacene kao Aneks sto znaci da su i one vazece. Sta je to neka nam objasni Jeremic kad je vec toliko pametan

Da ne bude sa Vukom kao sa Draškom, kad su ga u Mletke šiljali, da pregovara sa duždom(Gorski vijenac). Drašku je dužd svašta obećao, ali... od toga ne bi ništa. Komentar Draškov "uspešnih" njegovih pregovora sa "starom varalicom" bio je: "Obeća mi što mu ne iskah, da mi kaže da je mlijeko bijelo, ne bi mu vjerovao"

Kako je lepo videti da 'nasa braca' citaju Glas Javnosti. Bez nas, vas zivot gubi svaki smisao.

TO JE KLASICNI KLISE ZAPADNIH DIPLOMATIJA !

Te cetri tacke koje su date u aneksu bice sprovodjene.To je bio metod da se provuce kroz Savjet bezbjednosti bez ruskog ultimatuma.Jer posto je Srbija pristala Rusi nisu mogli da uloze veto.A na terenu sprovodit ce se ahtisarijev plan.Tako uvjek zapdana diplomatija radi.Mora uvjek da budu konstatovano u anekcisma a posle oni provode sto hoce.

NIJE JOS PRAVA KRIZA UDARILA NA NJIH.TREBA DA ONI POTONU U OKEAN PA DA BUDEMO MIRNI.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.