Nema napretka u razgovorima sa Euleksom

Izvor: S media, 12.Mar.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema napretka u razgovorima sa Euleksom

Pomoćnik ministra pravde Srbije Vojkan Simić rekao je danas da predstavnici Euleksa i Ministarstva pravde još nisu približili stavove o funkcionisanju sudova na severu Kosova, gde uglavnom žive Srbi.

Simić je za Televiziju Most iz Zvečana kazao da se pregovori vode oko tri ključna pitanja - nadležnosti sudova, izbora sudija i primeni propisa.

"Nema većih pomaka i važno je istaći da država Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << insistira da dogovori budu u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN", rekao je Simić.

Razgovori o funkcionisanju sudova na severu Kosova počeli su prošle nedelje kada je u Beogradu boravio šef Euleksa Iv de Kermabon.

Predsednik Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić rekao je za TV Most da je državna politika u domenu pravosudja jasna i da se u pregovorima sa Euleksom od nje neće odustati.

"Paralelni sudovi kvazi države Kosovo ovde (na severu Kosova) ne mogu funkcionisati niti mogu biti zamena za UNMIK pravosudje", rekao je Kabašić.

Simić je danas obišao institucije srpskog pravosudja na severu Kosova i ocenio da rade u izuzetno teškim uslovima.

Pomoćnik ministra je obećao pomoć Ministarstva pravde kako bi se unapredio rad sudova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.