Izvor: B92, 11.Jul.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak ekshumacije u ponedeljak

Gnjilane -- Euleks i KPS nastaviće ekshumaciju tela iz grobnice u Kmetovcu kod Gnjilana u ponedeljak 13. jula, potvrdio je portparol KPS-a u Prištini Arber Beka.

On je za KiM radio rekao da su tela osam, za sada neidentifikovanih osoba, nađena u grobnici u Kmetovcu i da je najverovatnije reč o osobama nastradalim tokom rata 1998. i 1999. u regionu Gnjilana.

"Sa ekshumacijom ćemo nastaviti u ponedeljak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grobnica je pronađena po prijavi lokalnog stanovništva. Sve što mogu da kažem, da radimo zajedno sa Euleksom na pronalaženju posmrtnih ostataka žrtava. Za dva dana ekshumacije pronašli smo ostatke osam tela", rekao je Beka.

Prema njegovim rečima, kosovska i Euleks policija nastavljaju potragu za eventualno većim brojem posmrtnih ostataka i narednih dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.