Izvor: Glas javnosti, 21.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva neće Ahtisarija

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je juče da se pozicija njegove zemlje u potpunosti poklapa sa pozicijom Srbije da nije prihvatljiv predlog generalnog sekretara UN Ban Đi-muna da deo međunarodnog prisustva na Kosmetu ustupi Euleksu.

- Ne slažemo se s pristupom koji je iznet u izveštaju generalnog sekretara, u kome se određeni deo prisustva na Kosovu ustupa Euleksu, a prisustvo snaga UN je neka vrsta zaštite tj. 'kišobrana' (na Kosovu) - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Konuzin novinarima na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Nemamo ništa, naglasio je, protiv određenog doprinosa EU u okviru misije UN, ali se protivimo planu Martija Ahtisarija koji se odnosi na misiju Euleks.

- Slažemo se da misija UN u potpunosti realizuje svoj mandat na teritoriji Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244, a svaka izmena u tom pogledu zahteva promene sa kojima bismo tražili dalje usaglašavanje - naglasio je Konuzin.

Konuzin je izjavio i da Srbija ne treba da bira između Rusije i EU, a i naglasio je da ga je "začudilo" kada je došao u Beograd to što se predstavlja da saradnja Srbije sa Rusijom škodi njenoj saradnji sa EU.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.