Izvor: B92, 19.Jul.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Bogdanović za pomirenje

Gračanica -- Ministar za KiM Goran Bogdanović izjavio je da će Ministarstvo koje predvodi učiniti sve da dođe do pomirenja Srba i Albanaca.

Bogdanović je u Gračanici, na prvoj konferenciji za novinare po dolasku na funkciju ministra, izjavio da će Ministarstvo za KIM nastojati da uspostavi punu saradnju sa UNMIK-om, dok je prisustvo Euleksa, bez nove rezolucije i odluke Saveta Bezbednosti na Kosovu, neprihvatljivo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mi ovde smatramo da je UNMIK jedini legitimni organ i ta saradnja će biti svakodnevna na obostranu korist, i Srba koji žive ovde, i naravno međunarodne zajednice", rekao je Bogdanović.

"Iskoristiću takođe ovu priliku da iskažem i svoj lični stav i stav vlade, da je prisustvo Euleksa na prostoru Kosova i Metohije apsolutno neprihvatljivo bez nove rezolucije i bez odluke Saveta bezbednostii mi na takvu saradnju ne možemo pristati i smatramo da Euleks ne može nama biti partner u rešavanju problema", kazao je on.

U rešavaju životnih problema stanovnika Kosova, ministarstvo će razgovarati sa predstavnicima koji su izabrani 11. maja i koji su prema mišljenju Bogdanovića jedini legitimni.

"Ja nisam spreman da prihvatim duple koordinatore, duple predsednike opština i to je potpuno jasan moj stav i potpuno jasan stav vlade Svi oni koji ne budu primopredaju izvršili do srede biće na vladi u četvrtak smenjeni, makar ja ne bio ministar", rekao je Bogdanović.

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić nada se da će se imenovanjem novog ministra razviti bolja saradnja između Kosovskog okruga i Ministarstva za KiM, koje u prethodnom periodu nije bilo.

"Ministar za KIM, gospodin Goran Bogdanović je već na prvom koraku stavio do znanja da Ministarstvo neće biti jednopartijsko jer i sami znate da će državni sekretar biti iz G17, odnosno već je imenovan, predsednik Koordinacionog centra takođe, i svi će raditi ovde na terenu i sigurno će se poštovati volja naroda, bez obzira iz koje političke opcije dolaze. Tako da će ministar Bogdanović razgovarati sa svim predstavnicima opština bez obzira iz koje partije su", kaže Arsić.

Ministar za KiM Goran Bogdanović je naglasio da ovo nije partijsko već najvažnije državno pitanje rekavši da će se zalagati za pomirenje i prevazilaženje podela po pitanju Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.