Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Limdalova: Situacija na severu Kosova složena

PRIŠTINA - Deo personala Euleksa uskoro će početi da se premešta na sever Kosova, jer je u toj oblasti situacija složena zbog postojanja paralelnih institucija, saopštila je portparolka Euleksa Karin Limdal.

Limdalova je navela i da su evropski zvaničnici koji su posećivali sever Kosova imali zadatak da se zalažu za sprovođenje plana šefa Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Pitera Fejta.

Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ambasador u Prištini Majkl Đifoni, koga je Evropska unija prošlog oktobra imenovala za "koordinatora" za sever Kosova, rekao je za agenciju ANSA da je "situacija na severu promenljiva i mnogo kompleksnija od situacije južno od Ibra".

On je ocenio da je "potrebno da se usvoji zreo i razborit pristup i koncentrisati se na mogućnost dijaloga među zajednicama, baveći se konkretnim potrebama i pitanjima suštinskim za narod".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.