Kosovsko ministarstvo pod istragom Euleksa

Izvor: RTS, 28.Apr.2010, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovsko ministarstvo pod istragom Euleksa

Šef Euleksa Iv de Kermabon u sedištu vlade u Prištini razgovarao sa njenim zvaničnicima u vezi sa akcijom Euleks policije u kojoj je pretreseno nekoliko objekata, među kojima i kancelarija Ministarstva za infrastrukturu, pošte i telekomunikacija kojim rukovodi Fatmir Ljimaj.

Policija Euleksa je pretresla više objekata u Prištini i okolini, po nalogu specijalnog tužilaštva, a zbog sumnje u korupciju i mito u ministarstvu, preneli su prištinski mediji. Međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija pretresla je i stan u kojem živi brat Fatmira Ljimaja u Prištini.

Ministar saobraćaja i telekomunikacija Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da je na raspolaganju istražnim organima koji su pretresli ministarstvo koje vodi i stanu i zgradu u kojoj živi.

"Nastaviću da izvršavam svoje obaveze, nastaviću da ostvarujem projekte koje sam započeo. Ja sam na raspolaganju istražiocima, kako bih im olakšao posao", rekao je Ljimaj.

Ministar Ljimaj je rekao da je on opredeljen za vladavinu zakona i da će tako nastaviti da deluje.

U kosovsku vladu stigao je i ambasador SAD u Prištini Kristofer Del. Po izlasku iz vlade Del se nije obraćao novinarima, koji su se u velikom broju okupili ispred zgrade vlade.

U Euleksu odbijaju da daju zvanične izjave o akciji, ali su potvrdili da je Euleks policija ušla u to ministarstvo.

Medijima u Prištini je u Euleksu rečeno da su prostorije ministarstva pretresene zbog sumnje u korupciju i mito.

Mediji prenose da je Euleks pretresao i prostorije firmi kojima je ministarstvo davalo poslove.

Uticajni mediji na Kosovu su ranije pisali da su obaveštajne službe zapadnih zemalja dostavile kosovskom premijeru Hašimu Tačiju dosije jednog od ministara iz njegove stranke. U dosijeu se navodno taj ministar tereti za najmanje deset miliona evra.

Takođe, prema pisanju medija, navodno je i međunarodni predstavnik na Kosovu Piter Fejt tražio od kosovskog premijera da razreši ministra koji je upleten u korupciju i mito.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.