Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komanda Euleksa adresa za sve Srbe

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je juče da će svi srpski pripadnici Kosovske policijske službe (KPS), bez obzira u kom delu Kosmeta žive i rade, biti pod istim komandnim lancem Euleksa.

- Nema dileme, za nas je prihvatljiv jedino onaj lanac komande koji dolazi od Euleksa, a ne iz Prištine - kazao je Bogdanović agenciji Beta i podsetio da je Beograd u razgovoru sa Unmikom insistirao da je za srpsku zajednicu bitno kakav će biti komandni lanac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Beograd je zato i insistirao na šest tačaka, na komandnom lancu i otvaranju novih policijskih stanica i podstanica u srpskim sredinama - na centralnom Kosovu, u Pomoravlju, i delom u Metohiji, kazao je on.

- Savet bezbednosti UN je doneo odluku da lanac komande umesto Unmika bude Euleks i da će jedan od predstavnika srpske zajednice biti zamenik komesara policije i da sva naređenja i komande preko predstavnika srpske zajednice idu prema Euleksu i naniže prema srpskim policajcima i policijskim stanicama - rekao je Bogdanović.

On je naglasio da Beograd sa UN nije razgovarao posebno o severu Pokrajine, već o čitavom Kosovu o svim delovima gde srpski policajci žive i rade jer će komandni lanac biti isti - i na severu i u Pomoravlju, Štrpcu i Gračanici.

Prema njegovim rečima, sada nema razloga da se suspendovani policajci ne vrate na radna mesta, jer je jedini zahtev bio da ne prihvataju komandu iz Prištine, posebno nakon proglašenja nezavisnosti.

- Sad se stvari menjaju. Jedini način da se vrate u službu je da bude onako kako smo se dogovorili sa UN i kako je odobrio SB - kazao je Bogdanović.

SRBIJA HOĆE PUNU ISTINU

Ministar Bogdanović je izjavio da je država čvrsto rešena da rasvetli sve nepravde koje su se od 1998. godine do danas desile srpskom narodu na prostoru Kosova i da se svi počinioci zlodela privedu pravdi.

- To je jasna poruka i međunarodnoj zajednici i Albancima da Srbija neće odustati od pravedne borbe za otkrivanje svih zločina, od 1998. godine do današnjih dana - rekao je on prilikom posete Udruženju porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije.

Sram vam bilo sta ste uradili u kosovo,bosnu u hrvatskoj .....vi ste uradili veci masakar posle 2 svetskok rata sram vam bilo idite sad u pristini nek ide tadic tamo da odrzi govor ako smeta svoje teritorije....ce da vidite kakav precek ceka ....

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Bogdanović odbacio optužbe da je Vlada odustala od KiM

Izvor: Kurir, 18.Dec.2008

BEOGRAD, 18. decembra 2008. (Beta) - Ministar za Kosovo Goran Bogdanović poručio je danas u republičkom parlamentu da Srbija ne odustaje od Kosova i Metohije, da vlada nije izdajnička i da ne prodaje južnu srpsku pokrajinu. "Ova vlada nije ništa uradila što nije u interesu Srbije. Vaše (opozicije)...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.