Koliko je tačaka - šest ili četiri?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je tačaka - šest ili četiri?

PRIŠTINA - Portparol generalnog sekretara UN Brenden Varma izjavio je prištinskom listu "Zeri" da Ban Ki-mun ne planira da odustane ili promeni plan od šest tačaka za rekonfiguraciju UNMIK-a i raspoređivanje Euleksa na Kosovu i Metohiji.

"Generalni sekretar je rekao šta ima i to se nije promenilo. Ne nameravamo da menjamo plan od šest tačaka i nastavićemo da radimo na pronalaženju rešenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Varma.

Dnevnik "Koha ditore", prenosi da je Varma juče izjavio da je Evropska unija ta koja treba da odluči kada će razmestiti Euleks na Kosovu, jer to ne zavisi od Saveta bezbednosti UN niti od generalnog sekretara Ban Ki-muna.

Kosovski predsednik Fatmir Sejdiu i premijer Hašim Tači su juče i formalno odbacili plan u šest tačaka za razmeštanje Euleksa i istakli da se zalažu za raspoređivanje misije EU u skladu sa kosovskim zakonima.

Sa takvim stavom kosovskih predstavnika složio se i američki državni podsekretar Danijel Frid, rekavši da "četiri tačke Prištine" predstavljaju dobru osnovu za napredak.

Frid je juče otputovao u Ženevu, kako bi razgovarao sa zvaničnicima UN o načinu za razrešenje plana o raspoređivanju Euleksa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.