Koha: Srbi zauzimaju sudove na severu

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Srbi zauzimaju sudove na severu

PRIŠTINA - Srpske paralelne strukture zauzele su objekte opštinskog, kao i suda za prekršaje u Zubin Potoku, a kosovske institucije zatražile su od Euleksa da reaguje, prenosi Koha Ditore. Predsednik Sudskog veća Kosova Enver Peci tokom ove nedelje je informisao šefa Euleksa Ksaviera Bo de Marnaka da su "srpske paralelne strukture zauzele objekte opštinskog suda i suda za prekršaje sa ciljem da u zgradu postave jedinice porodične medicine".

- Prema mojim informacijama promena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << svrha ove zgrade je vršena odlukom srpskih paralelnih struktura na Kosovu, ali ni ja a ni Sudski savet Kosova nismo bili zvanično informisani za ovu odluku, napisano je u pismu koje je predsednik Sudskog veća Kosova poslao šefu Euleks.

Kako je navedeno, Sudskog veća Kosova  je jedini autoritet na Kosovu koji je odgovoran za administraciju i upravljanje sudova na celoj teritoriji Kosova.

- Mi smo strogo protiv ilegalne eksproprijacije ove imovine. Ovaj čin je provokativan i predstavlja pokušaj za promenu činjenica na terenu, ističe se u pismu.

Peci nije hteo da komentariše pismo koje je poslao Euleksu, ali je priznao da nije dobio odgovor na njega.

Kako se navodi, portparoli Euleksa nisu odgovarali na pitanja, dok je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi naveo da se neće dozvoliti eksproprijacija imovine Kosova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.