Izvor: S media, 23.Avg.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor preuzeo kontrolu nad barikadom u Zupču

Italijanski vojnici Kfora preuzeli su danas oko 13.30 časova kontrolu nad barikadom koja se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče, kod Zubinog potoka.

Zauzimanju ove barikade prethodilo je zaustavljanje jednog vozila Euleksa od strane Srba koji danas dežuraju na ovoj barikadi.

Trenutno su u blokadi svi putevi koji vode iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice prema Zubinom Potoku.

Kfor je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << blokrao put Kosovska Mitrovica u Zupču, a u blokadi je i put Zvečan - Zubin Potoku u selu Jagnjenica, gde je Kfor zatvorio prolaz automobilima na svom kontrolnom punktu u ovom selu.

U toku je operacija međunarodnih vojnih i policijskih snaga, a da li je uklonjena barikada u Zupču ne može se reći jer je prilazak tom mestu onemogućen.

Kako su Tanjugu rekli meštani Zupča, oko 13 sati u ovo mesto je stiglo i desetak vozla Euleksa u kojima su bili policajci te misije sa kompletnom opremom za razbijanje demonstracija.

Snage Kfora blokirale put preko Rajetića i time prekinule transport hrane i drugih potrepština prema Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Opširnije OVDE

(Tanjug)

Foto: AP/Beta
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.