KPS izbacivao Srbe, Euleks nadgledao

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS izbacivao Srbe, Euleks nadgledao

Kosovska policijska služba izbacila je u ponedeljak desetak osoba srpske nacionalnosti koje su se bespravno uselile u jedan stan zgrade u Ulici Bore Stankovića, u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, i tom prilikom privela četiri osobe.

Pripadnici KPS-a su zbog ometanja akcije priveli četiri osobe, koje su zadržane u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice. Akciju, u koju je bilo uključeno deset policajaca, nadgledali su pripadnici Euleks >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policije.

Zamenik regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je akcija izvedena po nalogu tužilaštva, ne precizirajući o kojem tužilaštvu je reč.

"Oni su ilegalno okupirali jedan stan. Policija je reagovala u skladu sa zakonskim odredbama i trenutno u pritvoru imamo četiri lica koja su se opirala prilikom hapšenja", rekao je Medić.

Prema Zakonu o protivpravnom zauzimanju imovine predviđena je kazna zatvora do godinu dana, istakao je on i naglasio da će sud dati konačnu reč.

Jedna od žena koja je izbačena iz zgrade tvrdi da živi sa porodicom u zgradi u severnom delu Mitrovice koja je stara i u veoma lošem stanju.

Ona je istakla da sa bolesnom petogodišnjom ćerkom živi u krajnje nehumanim uslovima, da je konkurisala za nekoliko stanova u gradu, ali da, iako ni ona ni suprug nisu zaposleni, nije naišla na razumevanje opštinskih struktura.

Više stanova u Kosovskoj Mitrovici su u minulom periodu građani bespravno zaposeli, ali je ovo prvi slučaj da pripadnici KPS iseljavaju ljude iz tih objekata.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.