KFOR, KPS I EULEKS VEŽBALI KONTROLU NEREDA

Izvor: Kurir, 25.Sep.2010, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR, KPS I EULEKS VEŽBALI KONTROLU NEREDA

PRIŠTINA - Vojnici iz sastava Multinacionalne brigade (MNBG) Istok i Centar održali su zajedničku vežbu kontrole nereda s pripadnicima KPS i Euleks u Kampu Vrelo u okolini Prištine. "Ova vežba je od velike važnosti za sve učesnike, jer pomenute institucije moraju biti pripremljene za potrebne akcije", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će Multinacionalne brigade Istok i Centar uskoro postati kombinovana borbena grupa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pod direktnom komandom komandanta Kfora. "Ovakvo restrukturiranje je posledica poboljšanja bezbedonosne situacije na Kosovu kao i namere prenosa odgovornosti na kosovsku policiju", navodi se u saopštenju.

Komandant MNBG Istok pukovnik Francisko J. Njuman rekao je da kombinacija MNBG Istok i MNBG Centar predstavlja poverenje NATO u napredak institucija na Kosovu. "Ova zajednička vežba pokazuje sposobnost novoformirane borbene grupe da održi isti nivo saradnje sa KPS i Euleksom, kao i sposobnost raspoređivanja snaga po naređenju komandanta Kfora, odlučno, brzo kad god i gde god je to potrebno", rekao je Njuman.

Pukovnik Marku Aherto, iz MNBG Centar rekao je da se bezbednosna situacija na Kosovu poboljšava.

"Sa određenim brojem profesionalnih i vazdušno pokretljivih trupa, Kfor ostaje garant bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu. U skladu sa tom operativnom potrebom, MNBG Centar će se pridružiti MNBG Istok kako bi se stvorila pokretljiva Multinacionalna borbena grupa pod direktnom komandom i kontrolom komandanta Kfor", dodao je on. U saopštenju se navodi da će Kfor nastaviti da obezbeđuje obuku lokalnim institucijama, i ostaće posvećen svojoj misiji obezbeđivanja bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kfor, KPS i Euleks vežbaju kontrolu nereda

Izvor: Glas javnosti, 26.Sep.2010, 07:01

PRIŠTINA - Vojnici iz sastava Multinacionalne brigade (MNBG) Istok i Centar održali su zajedničku vežbu kontrole nereda s pripadnicima KPS i Euleks u Kampu Vrelo u okolini Prištine. "Ova vežba je od velike važnosti za sve učesnike, jer pomenute institucije moraju biti pripremljene za potrebne...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.