Jeremić negirao da je obećao prihvatanje misije Euleks

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić negirao da je obećao prihvatanje misije Euleks

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić negirao je danas da je američkim zvaničnicima obećao da će Srbija podržati uspostavljanje misije Euleks na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

Jeremić je rekao da u njegovim razgovorima sa američkim zvaničnicima "nije bilo govora o prihvatanju bilo kakvog čina koji bi za efekat mogao imati narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije".

"To je deo politike pritisaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se pojačavaju u proteklih nekoliko dana", rekao je Jeremić agenciji Fonet i dodao da se politika Srbije prema pitanju Kosova i Metohije nije promenila.

On je ponovio da se Srbija zalaže za mirno i kompromisno rešenje pitanja Kosova i Metohije.

Dnevni list Glas javnosti objavio je u današnjem broju da je Jeremić obećao državnom sekretaru SAD Kondolizi Rajs, savetniku za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Stivenu Hedliju i ambasadoru Manteru da će Srbija podržati uspostavljanje Euleksa na celom Kosovu.

Taj list navodi da je Manter "otprilike" to rekao "u mikrofon televizije B92" koja, kako navodi Glas, tu izjavu nije objavila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.