Ivanović traži sastanak sa komandantom Kfora

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović traži sastanak sa komandantom Kfora

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović zatražio je danas da se sastane sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom kako bi govorili o akcijama koje su medjunarodne misije i Policija Kosova počele na severu Kosova.

Ivanović je za KiM Radio iz Čaglavice kazao da bi u razgovoru sa Bilerom želeo da sazna više o akcijama koje su juče najavili Kfor, Euleks policija i Policija Kosova.

"Ja ću probati da sutra razgovaram sa komandantom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kfora, da vidim kakve planove i ideje imaju i koje su namere tih manevara na severu u kojima učestvuje vojska, Euleks policija, pa i lokalna policija", rekao je državni sekretar.

Ivanović je za kazao da ne može da podrži bilo kakvu političku aktivnost ili ugrožavanje prava i slobode ljudi na severu Kosova, gde uglavnom žive Srbi, ali da je važno da se stanovništvu na Kosovu obezbedi miran život.

"Mi se niti posebno priključujemo, niti podržavamo ili ne podržavamo, važno je samo da se obezbedi miran život za gradjane u severnom delu Kosova i Metohije", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, takva akcija ne sme da izazove političko uznemirenje stanovništva.

"Sve dok je ova akcija koncentrisana na kriminalce i hapšenje kriminalaca biće u redu, jer to ne uznemirava običnog čoveka. Lokalne vlasti očito ne mogu da kontrolišu teritoriju, policija ne uspeva da identifikuje izvršioca zločina, tako da je Kfor odlučio da on, uz pomoć Euleks policije sredi to stanje i da zavede red i mir", rekao je Ivanović.

Kfor, Euleks policija i Policija Kosova juče su najavili jače zajedničko angažovanje protiv kriminala na severu Kosova. U poslednja dva dana na severu su uhapšena dva muškarca osumnjičena za više krivičnih dela.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.