Ivanović: Euleks hoda po tankom ledu

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Euleks hoda po tankom ledu

Narod se neće povući sa barikada. U Briselu prvo o prelazima Jarinje i Brnjak. Stanje se mora vratiti na ono od 25.jula. Euleks hoda po tankom ledu kada je reč o odnosima sa Srbima, kaže Oliver Ivanović.

Državni sekretar u Ministartvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će se 28. septembra u dijalogu u Briselu najpre govoriti o pitanju regulisnja administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, a potom i o ostalim predviđenim temama.

Ivanović je u izjavi KIM radiju rekao da se trenutno stanje ne može deblokirati i da se narod sa barikada neće povući sve dok predstavnici Vlade Srbije ne postignu dogovor o pitanju administrativnih prelaza u okviru dijaloga.

“Mislim da ovakvo stanje “pat pozicije” ne može dugo da traje. Insistiram da se ragovori premeste tamo gde im je mesto, a ne da se vode na ulici. Ali, da bi se razgovori vodili, stanje mora da se vrati na ono od 25. jula”, istakao je Ivanović.

Oliver Ivanović kaže da EU ne shata kakvu grešku čini time što “podržava samo jednu stranu ili insistira na rešenjima koja odgovaraju samo Prištini”.


Kfor želi sastanak sa predsednicima opština sa severa

Kosovo: Srbi i dalje na barikadama

Oman potvrdio da je priznao Kosovo

Ivanović kaže da EULEKS i KFOR, time što podržavaju akcije Prištine, dovode u pitanje opstanak svoje misije.



“Predlažem da se dobro preispitaju, jer ovakva antagonizacija sa Srbima na severu neće ni malo koristiti EULEKS-u u budućnosti na severu. Ako bude zaoštrio odnose sa Srbima na sveru Kosova, s kim će onda sarađivati? Ni najbolja policija na svetu ne može da reši probleme, ako ne sarađuje sa lokalnim stanovništvom. Mislim da EULEKS ne shvata da hoda po tankom ledu i da postoji opasnost da posle incidenata, koji su se dogodili od 25. jula do sada, EULEKS dovodi u pitanje opstanak svoje misije” istakao je Ivanović.


Državni sekretar naglašava da se ne smeju nagrađivati nasilje i jednostrani potezi, jer bi, kako je rekao, i Srbi mogli da pomisle da je nasilje rešenje za probleme.

(Kim radio)
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.