Iv de Kermabon: Euleks na kratko odložen

Izvor: Blic, 19.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iv de Kermabon: Euleks na kratko odložen

Šef misije Euleks na Kosovu Iv de Kermabon potvrdio je danas u Prizrenu da će početak rada te misije biti na kratko odložen.

"Zbog političkih i tehničkih problema, početak misije Euleks može malo kasniti", rekao je De Kermabon i dodao da ne zna koliko će to kašnjenje biti, ali da će misija početi što pre. On nije da govori o političkom aspektu odlaganja misije.

"Mi smo ovde operativci i ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << misija je pre svega tehnička. Zaduženi smo da obezbedimo sigurnost, slobodu i sprovođenje zakona za pripadnike svih ovdašnjih zajednica", rekao je Kermabon.

Ponovio je da ne očekuje, kako je rekao, nikakvo "zeleno svetlo" od Ujedinjenih nacija.

Kermabon, koji je bivši komandant Kfora, rekao je da je na Kosovu do sada raspoređeno oko 300 pripadnika, odnosno tehničkog i ostalog osoblja misije Euleks. Kermabon je danas posetio predsednika opštine Prizren Ramadana Muju, a u sedištu regionalne policije u Ljubiždi nadomak Prizrena razgovarao sa čelnicima KPS-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.