Izvor: B92, 12.Avg.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga za ubistvo dečaka pri kraju

Priština -- Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da se istraga koju vodi Euleks u vezi sa ubistvom dva srpska dečaka u Goraždevcu, na Bistrici, privodi kraju.

Tom prilikom je, pre sedam godina, ranjeno još četiri tinejdžera srpske nacionalnosti.

Gudeljevićeva je naglasila da je UNMIK sproveo preliminarnu istragu u vezi sa tragičnim dešavanjima 13. avgusta 2003. godine.

"Postojale su neke sumnje, ali istraga tada nije dovela ni do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kakvih rezultata. Uprkos tome što je, kada je prebačen iz UNMIK-a Euleksu, dosije o slučaju bio u neredu, Euleks policija je opet sprovela istragu ovih sumnji i opet ispitala svedoke da bi razjasnila neke detalje. Sve sumnje su proverene i analizirane", rekla je ona.

Gudeljevićeva je dodala da istraživati slučaj mnogo godina nakon što se dogodio predstavlja veliku poteškoću i izazov za tužilaštvo, s obzirom na to da su svedoci ili zaboravili detalje ili u nekim slučajevima više nisu ni zainteresovani da daju izjave ili više nisu ni dostupni tužilaštvu.

Ona je istakla da u ovom trenutku niko nije osumnjičen, ali da bilo koja istraga koja se zatvori može u bilo kojem trenutku biti opet otvorena ukoliko tužiocu budu stavljene na raspolaganje nove informacije koje bi istragu eventualno mogle pokrenuti napred.

Teroristi su u Goraždevcu, kod Peći, 13. avgusta 2003. godine na obali reke Bistrice na kupanju ubili dva srpska dečaka, a ranili još četvoro mladih.

Oni su ispalili 90 metaka i na licu mesta ubili Ivana Jovovića (19), dok je Pantelija Dakić (13) preminuo u pećkoj bolnici. Tada su teško ranjeni Bogdan Bukumirić (15) i Marko Bogićević (11), a lakše Dragana Srbljak (14) i Đorđe Ugrenović (20).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.