Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleksov sudski prvenac - Albanac ubio dva Albanca

PRIŠTINA - U Okružnom sudu u Prištini danas je počelo prvo suđenje za ratne zločine koje vodi sudsko veće kojim predsedava sudija iz sastava Euleksa.

Sudi se Ganiju Gašiju, nekadašnjem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji je optužen da je u julu 1998. godine ubio jednog i ranio drugog albanskog civila. Ubistvo se dogodilo na putu od Komorana ka Kišnoj reci, na području opštine Glogovac.

U trenutku ubistva Gaši je prema optužnici, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnik OVK počinio ubistvo na teritoriji na kojoj su se vodili sukobi između OVK i srpskih snaga bezbednosti, da su ubijeni ili povređeni bili nedužni civili i da su oni u tom trenutku pokušavali da se izvuku iz zone zahvaćene sukobima. Zbog toga u optužnici se navodi da je reč o ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva.

Tročlano krivično veće, koje pored predsedavajućeg, čine još jedan sudija Euleksa i jedan lokalni sudija, danas je saslušalo optuženog Gašija i dvojicu oštećenih - rođaka ubijenog i ranjenog.

Nakon čitanja optužnice Gaši je rekao da je nevin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvo suđenje pred sudijom Euleksa

Izvor: B92, 03.Feb.2009

Priština -- U Okružnom sudu u Prištini danas je počelo prvo suđenje za ratne zločine koje vodi sudsko veće kojim presedava sudija iz sastava Euleksa... Sudi se Ganiju Gašiju, nekadasnjem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova, koji je optužen da je u julu 1998. godine ubio jednog i ranio drugog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.