Euleks započeo istragu o utopljenim Albancima

Izvor: Blic, Beta, 26.Okt.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks započeo istragu o utopljenim Albancima

Euleks je potvrdio da je počeo istragu o pogibiji grupe kosovskih Albanaca koji su se utopili u Tisi dok su pokušavali da pređu srpsko-mađarsku granicu.



U saopštenju misije EU na Kosovu navodi se da se istraga odnosi na krijumčarenje 19 ljudi, od kojih se 16 navodno udavilo kada je potonuo čamac koji ih je prevozio za Mađarsku preko reke Tise. Navodi se da se u subotu uveče jedna osoba sama prijavila kosovskoj policiji i dala "veoma važnu izjavu" o tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slučaju.

Osumnjičeni je policiji predao novac koji su mu žrtve dale kao garanciju isplate za organizaciju njihovog puta u Mađarsku, saopštio je Euleks. Istraga je pokazala da je svaka porodica osumnjičenima trebalo da plati između 6.000 i 8.000 evra.

Euleks trenutno radi na identifikovanju osoba iz inostranstva koji su bili u vezi sa organizatorima krijumičarenja, kako bi se omogućilo krijumčarenje ljudi preko granice. Tužilac Euleksa je u Mađarskoj sa dvoje istražitelja Policije Kosova gde prikupljaju dodatne informacije.

Policija Kosova juče je saopštila da je izdala nalog za hapšenje četiri osobe povezane sa tim slučajem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.