Euleks ubrzava raspoređivanje

Izvor: B92, 23.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks ubrzava raspoređivanje

Priština -- Euleks saopštio da ubrzava raspoređivanje svojih pripadnika, do sada na Kosovo pristiglo 300 od planiranih 1.800 članova misije EU.

"Tokom vikenda, oko 50 pripadnika se pridružilo Euleksu na Kosovu," saopštila je misija u Prištini. Raspoređivanje treba da se nastavi tempom od oko 100 osoba sedmično, navodi se u saopštenju.

"Reč je o prvom značajnom koraku u raspoređivanju Euleksa na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu", izjavio je šef misije Iv de Kermabon, kao i da se nada da će evropska misija biti potpuno operativna do kraja jeseni.

De Kermabon je rekao i da želi da Euleks pomogne "lokalnoj vladi da obezbedi čvrstu pravnu državu bez političkog mešanja", a zasnivajući se na "zdravom pravnom kadru".

Euleks treba da čini oko 1.800 policajaca, sudija, čuvara zatvora i carinika, a podržaće ga 1.000 službenika Kosova. Do sada je na Kosovo stiglo 300 pripadnika te misije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.