Euleks proverava navode o masovnoj grobnici kod Đakovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks proverava navode o masovnoj grobnici kod Đakovice

Stručnjaci Euleksa i osoblje Odeljenja za sudsku medicinu iz Prištine jutros su u selu Piskota kod Đakovice počeli da proveravaju navode Tužilaštva za ratne zločine Srbije o postojanju masovne grobnice srpskih civila.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon nije mogla da komentariše ovu istragu budući da je u toku.

Direktor Odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grdžaliu potvrdio je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks doneo naredbu za ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na toj lokaciji.

"Jutros su zatražili tehničku pomoć od nas. Ekipa Euleksa je izašla na teren zajedno sa osobljem našeg odeljenja", rekao je Grdžaliu za Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo je juče navelo u saopštenju da se sumnja da su u grobnici tela ubijenih u vreme oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Srpsko tužilaštvo saopštilo je da raspolaže infomacijama da bi na toj lokaciji mogli eventualno biti posmrtni ostaci žrtava zločina pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u logoru "Likovac".

Tužilaštvo Euleksa naredilo je tim povodom ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na toj lokaciji.

Prema navodima Udruženja Đakovčana, na spisku nestalih nalaze se i imena 73 civila iz Đakovice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Euleks proverava navode o Đakovici

Izvor: B92, 07.Okt.2014

Euleks i osoblje Odeljenja za sudsku medicinu iz Prištine u selu Piskota kod Đakovice počeli da proveravaju navode Tužilaštva o masovnoj grobnici Srba...Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon nije mogla da komentariše ovu istragu budući da je u toku...Direktor Odeljenja za sudsku medicinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.