Euleks proglasio sever Kosmeta opasnom zonom

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks proglasio sever Kosmeta opasnom zonom

Misija Euleks proglasila je severnu Mitrovicu i sever Kosmeta opasnom zonom za svoje pripadnike, prenose prištinski elektronski mediji, navodeći da su razlog ove mere, verovatno, poslednji napadi na zvaničnike misije.

U dva odvojena slučaja, pre nekoliko dana pretučena su četiri policajca Euleks-a i jedan pripadnik OEBS-a, a svu petoricu su napale nepoznate osobe na severu Mitrovice.

Pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Euleksa preporučeno je da budu veoma pažljivi na severu južne srpske pokrajine, a evropska misija želi da svoje policajce drži pod kontrolom, da zna u svako vreme gde se nalaze.

Euleks je doneo i nove odluke i pravila za svoje pripadnike koji se tiču kretanja severno od reke Ibar, kao i na punktovima u Jarinju i Brnjaku. Pripadnici Euleksa koji pređu na sever, treba da sa sobom nose mobilne telefone, kao i da uvek drže uključene radio-veze.

Ako budu u opasnosti, pripadnici Euleksa treba što pre da jave bazi, da kažu svoju lokaciju i zbog kojih razloga se tamo nalaze. Ukoliko se pripadnici Euleksa ne jave da su na severu, protiv njih će biti preduzete mere.

Prištinski mediji pišu da su Euleksove policajce i jednog člana misije OEBS, pre nekoliko dana, napali pripadnici takozvane grupe "Nova nada Mitrovice".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Euleks: Sever Kosova opasna zona

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2011, 04:57

Misija Euleks proglasila je severnu Mitrovicu i sever Kosova opasnom zonom za svoje pripadnike.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.