Euleks naredio Uki redovno prijavljivanje policiji

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks naredio Uki redovno prijavljivanje policiji

Policije je privela Špresima Uku, pominjanog u aferi političkih ubistava na Kosovu koju je pokrenuo bivši pripadnik ilegane Informativne službe Kosova Nazim Blaca, preneli su danas prištinski mediji.

Uka će po odluci sudije Euleksa Frnačeska Florija morati da se svakog ponedeljka, u devet sati, pojavi u stanici policije "Centar" u Prištini, naveli su mediji, dodajući da je odluka doneta juče.

Uka je osumnjičen za ubistvo, pokušaj ubistva i učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u organizovanom kriminalu, a on je treća osoba kojoj su odredjene specijalne mere ponašanja od izbijanja afere "Blaca".

Pored Blace i Uke, u januaru ove godine je uhapšen i Driton Hajdari. Policija i Euleks su akciju pokrenuli novembra prošle godine kada su uhapsili Blacu koji je govorio o političkim ubistvima na Kosovu nakon rata 1999. godine, tvrdeći da je i sam u nekima učestvovao.

Po iskazu Blace, prenetom u medijima, Uka se pominje kao osoba u hijerarhiji odmah ispod Azema Sulje, koga je Blaca označio kao osobu koja je odlučivala o političkim egzekucijama.

Blaca je tada rekao da mu je naredjenja o političkim likvidacijama prenosio Uka i da je on uključen u ubistvo Ibuša Klokoćija i pokušaj ubistva predsednika Podujeva Agima Velijua i bivšeg funkcionera Demokratskog sveza Kosova u Podujevu Ejupa Vioske.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.