Euleks formirao radnu grupu za sever Kosova

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks formirao radnu grupu za sever Kosova

Misija Euleks na Kosovu i Metohiji formirala je posebnu radnu grupu za sever Kosova, koja će se boriti protiv organizovanog kriminala i sastojaće se od pripadnika policije, pravosuđa i carine, piše danas prištinski list "Koha ditore".

Šef Euleksa Gzavije de Marnak će poseban tim za sever Kosova predstaviti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao, kako navodi list, primer posvećenosti misije na severu Kosova i odgovor na izazove u tom delu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />"Cilj misije za jačanje vladavine prava na severu obeležiće nekoliko važnih koraka, uključujući raspoređivanje Radne grupe protiv organizovanog kriminala i uz veće prisustvo u tom delu. Neke policijske i pravosudne operacije protiv ratnih zločina, korupcije i organizovanog kriminala su sprovedene", napisao je Marnak u izveštaju koji će predstaviti Savetu bezbednosti.

Euleks čeka „jake“ dokaze o trgovini organima

Euleks: Istraga protiv Ljimaja još traje

Euleks odbio da oduzme srpske tablice

Prištinski list "Ekspres" prenosi da se očekuje veće angažovanje kosovske policije u severnom delu Kosova u borbi protiv kriminalne mreže, kao deo sveobuhvatnih napora kosovskih institucija da na severu uspostave vladavinu zakona.

Direktor policije Kosova Rešat Maljići je potvrdio informaciju rekavši da će se posle četvrtka više znati o početku operacije na severu Kosova.

List konstatuje da Kosovska policija uvodi neke promene u svom lancu komandovanja u severnom delu Kosova, a očekuje se da se promene zaključe u roku od nekoliko dana pre početka operacije protiv nekoliko tačaka organizovanog kriminala.

Neimenovani izvori su preneli da akcija neće biti spektakularna, ali će biti vrlo praktična, kako se ne bi doživela kao policijska represija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.