Euleks: Ne odlučujemo ko može ući na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Ne odlučujemo ko može ući na KiM

PRIŠTINA - Glavni portparol Euleksa u Prištini Kristof Lamfalusi izjavio je da je odluku o zabrani ulaska na Kosovo ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću i savetniku predsednika Srbije Mlađanu Đorđeviću u sredu, donela kosovska vlada u da Euleks u tome nije učestvovao.

On je u izjavi za današnju Politiku podsetio da Euleks ne odlučuje ko može da uđe na Kosovo i da on ima ograničen mandat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a to je nadgledanje i savetovanje kosovskih vlasti u oblasti pravosuđa, policije i carine.

Nije na nama da sudimo o odlukama, kosovska vlada je odgovorna za uspostavljanje dobrih odnosa sa svojim susedima, kaže Lamfalusi.

Ni u jedom momentu ovog procesa Euleks nije uključen, čak ni u prenošenju zahteva. Konačnu odluku je donela kosovska vlada. Euleks može biti uključen samo u pružanje pratnje kada je odluka već donesena, naglasio je on.

Na pitanje da li bi Euleks na isti način reagovao ukoliko bi prištinske vlasti zabranile posetu nekom zvaničniku iz pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, pošto je saopšteno da ministru poseta nije odobrena zbog njegovih izjava, Lamfalusi je rekao da nemože odgovarati na hipotetička pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.