Euleks: Ne branimo ulazak na Kosovo

Izvor: B92, 28.Maj.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Ne branimo ulazak na Kosovo

Beograd -- Euleks neće zabraniti ulazak srpskim političarima na Kosovo, može se zaključiti iz najnovijeg saopštenja.

Pojačana kontrola delegacija iz Srbije koje dolaze na Kosovo odnosi se pre svega na naoružane osobe u pratnji političara, izjavila je za B92 portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

"Sa prethodno neodobrenim oružjem neće biti dopušten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazak na Kosovo i sva lica koja budu neovlašćeno nosila oružje će biti vraćena", rekla je ona za B92.

"Već više od godinu dana na snazi je ovaj postupak i njega se pridržavaju sve strane uključene u prethodne najave posete zvaničnika Vlade Srbije i posetilaca koji zahtevaju policijsku pratnju. Mi očekujemo od svih da se pridržavaju postojećih procedura. Ono što želim da naglasim je da se odnosi na osobe koje na Kosovo ulaze sa oružjem kao pratnja političara, ne na građane Srbije i ne na privatne posete. Postoji sloboda kretanja za privatne posete i oni slede uobičajene mere i mogu ući na Kosovo potpuno slobodno", objašnjava portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.