Euleks: Najava hapšenja na severu

Izvor: B92, Tanjug, 20.Avg.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Najava hapšenja na severu

Kosovska Mitrovica -- Euleks je najavio da će na severu Kosova početi hapšenja osoba "koje su se ogrešile o zakon".

Zamenik šefa Euleksa Roj Riv je mitrovičkom Radiju "Kontakt Plus" rekao da Euleks planira hapšenje pojedinih osoba sa severa Kosova i da Euleksovi timovi rade na istrazi i da se uskoro mogu očekivati rezultati.

Upitan da li "uskoro" znači za mesec, dva meseca ili pola godine, Riv je odgovorio: "Rekao bih da su u pitanju nedelje, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseci".

On nije naveo da li su pod istragom i neki politički predstavnici sa severa Kosova. Riv je naglasio da će on i šaf Euleksa Iv de Kermabon biti upoznati sa aktivnostima 12 sati pre započinjanja akcije i da ima puno poverenje u Euleksove tužioce i policiju.

On je izjavio da je Euleks započeo istrage početkom ove godine i da su od UNMIK-a nasledili na stotine slučajeva i da je njihovim istražiteljima i tužiocima bilo potrebno nekoliko meseci samo da ih pogledaju i vide u kojim slučajevima se može nastaviti istraga.

Riv je rekao da je istraga u vezi sa neuspelim atentatom na poslanika Skupštine Kosova Petra Miletića u toku i da je njihova istražna služba u potpunosti uključena u rešavanje ovog problema.

Ista situacija je i sa bombaškim napadom do kojeg je došlo dva dana pre toga u severnom delu Mitrovice, kada je stradao lekar Mesud Džeković, rekao je zamenik šefa Euleksa, ističući da se nada da će istrage koje su toku dati rezultat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.