Euleks: Istrage protiv korupcije

Izvor: B92, Beta, 14.Jun.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Istrage protiv korupcije

Priština -- Tužioci Eulex-a su zadovoljni istragom protiv ministra saobraćaja i telekomunikacija Kosova, Fatmira Ljimaja izjavila je portparolka Eulex-a, Karin Limbal.

"Možemo reći da se istraga nastavlja dobrim ritmom i rezultati će to potvrditi", rekla je Karin Limbal za Kohu Ditore.

"Mi smo govorili da je to komplikovana istraga koja zahteva vreme. Mogu reći da to što smo videli poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana pokazuje da smo bili iskreni u izjavama i da je ovo početak sve češćih aktivnosti Eulex-a u borbi protiv korupcije", rekla je Limbalova.

Ona je dodala da Tužilaštvo ima nekoliko izvora u vezi sa slučajem Ljimaj i da to zajedno sa dokazima prikupljenim tokom istrage nudi dokaze o pranju novca, organizovanom kriminalu i korupciji .

"Ne bi bilo korektno unapred govoriti o rezultatima istrage, jer bi to istovremeno bilo štetno i za istragu", kazala je Limbalova.

Kako je pre nekoliko dana izjavio premijer Kosova Hašim Tači, istragom za korupciju je obuhvaćeno 111 slučajeva koji se odnose na zvaničnike iz ove i prethodnih vlada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.