Euleks: Hapsićemo i Srbe na severu Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Hapsićemo i Srbe na severu Kosmeta

Zvaničnici Euleksa rekli su da bi hapšenja koja je ova misija najavlila za naredne dane moglo da bude i na severu, a među uhapšenima mogli bi da budu funkcioneri "paralelnih struktura" u tom delu Kosova, koji "već godinama upravljaju švercom i ostalim kriminalnim radnjama", prenosi prištinski list "Koha ditore".

"Nismo ovde da bismo napadali jednu partiju, vladu ili samo jednu nacionalnu zajednicu. Ima nekoliko slučajeva na kojima radimo na severu Kosova koji su vrlo ozbiljni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Može da bude i nekih hapšenja. Kao što smo rekli mi vodimo istrage za sve partije, za sve inkriminisane pojedince na čitavoj teritoriji Kosova", rekao je listu visoki funkcioner Euleksa.

Istrage na severu, za list "Zeri" potvrdila je i portparol pravne službe Euleksa Kristina Herodes, ali nije rekla da li će biti hapšenja u tom delu Kosova. Ostali izvori "Zerija" potvrđuju da se istraga na severu vodi već nekoliko nedelja.

"Postoji i jedna lista sa imenima osumnjičenih, ali potrebno je još vremena", naveo je ovaj izvor.

"Zeri" je juče objavio da je Euleks trebalo tokom protekle noći da uhapsi pojedine zvaničnike kosovskih institucija osumnjičenih za organizovani kriminal i korupciju, navodeći da su među njima predstavnici kosovskog ministarstva transporta i telekomunikacija.

Međutim, pripadnici Euleks policije tokom protekle noći nisu hapsili osumnjičene za korupciiju i organizovani kriminal na Kosovu.

"Euleks nije noćas hapsio", izjavila je jutros Tanjugu portparol ove misije Irina Gudeljević, ističući da Euleks nastavlja da istražuje slučajeve korupcije i organizovanog kriminala.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.