Ekshumirani posmrtni ostaci tri osobe

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekshumirani posmrtni ostaci tri osobe

Pripadnici Odeljenja Euleksa za sudsku medicinu danas su ekshumirali posmrtne ostatke tri osobe, a dva tela koja su ranije ekshumirana predali su rodbini u mestu Pustoselo kod Orahovca, saopštila je ta misija.

Tela dve osobe koja su predata i sahranjena u Pustoselu, kako se navodi, indentifikovali su Euleksovi forenzicki eksperti putem kombinacije DNK-a i forenzičke antropološke analize.

"To je jedan od slučajeva u kojima su osobe bile pogrešno identifikovane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i sahranjene tokom i nakon sukoba na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Tri ekshumirane osobe će biti donete na Odeljenje za sudsku medicinu, kako bi se izvršila obdukcija i identifikacija u nastojanju da posmrtni njihovi ostaci budu predati porodicama.

Uhapšen Srbin osumnjičen za ratne zločine

Del Ponte: Euleks nesposoban za istragu o žutoj kući

Bogdanović: Umanjuju broj Srba

Kopredsedavajući Odeljenja za sudsku medicine Alan Robinson je kazao da je to odeljenje u potpunosti posvećeno utvrđivanju sudbine nestalih osoba i povratku posmrtnih ostataka porodicama.

Robinson je naglasio da je postojalo "više pogrešnih identifikacija koje su načinjene tokom 1999. godine".

"Naša kancelarija je intenzivno upućivala na ovo pitanje i tokom ove sezone mi ćemo nastaviti da vršimo ekshumacije da bismo ispravili pogrešne identifikacije i traganje za nestalima", rekao je on.

Robinson je dodao da je rad složen i da je potrebna i saradnja porodica, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.