EULEKS HAPSI MILANA IVANOVIĆA I MARKA JAKŠIĆA?

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS HAPSI MILANA IVANOVIĆA I MARKA JAKŠIĆA?

BEOGRAD - Na spisku Euleksa za hapšenje nalaze se dvojica lidera kosmetskih Srba Milan Ivanović i Marko Jakšić, ali i bivši ministar za povraćaj Srba na KiM u vladi Kosova, saznaje Kurir!

Oni su u istrazi evropske misije na Kosovu označeni kao ljudi koji godinama upravljaju kriminalnim radnjama.

Milan Ivanović priznaje da je pre tri dana u nezvaničnom razgovoru čuo da je i njegovo ime pomenuto u ovom kontekstu.

- Nije mi svejedno. Dobio sam informaciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sam na spisku za hapšenje. Očito je da ceo slučaj ima političku konotaciju. Radim u bolnici kao lekar i ne znam u kakve bih to malverzacije i šverc mogao da budem umešan. Mogu da me uhapse samo na osnovu izmišljenih stvari - tvrdi Ivanović. On kaže da je obavešten da će Euleks pokušati da diskredituje i optuži i Marka Jakšića, člana DSS.

S druge strane, Jakšić ističe da se ne boji hapšenja, da nije čuo za bilo kakav spisak i da ova priča najverovatnije ima političku pozadinu.

- Ne vidim zašto bih ja bio na nekoj od lista za hapšenje. Jedno vreme sam bio načelnik ortopedije u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, gde sam posle smene nastavio da radim kao ortoped. Mi smo borci za opstanak Srba na KiM, a to nije razlog za hapšenje - poručuje Jakšić. On podseća da, ukoliko u nekoj opštini gde su Srbi na vlasti i postoje zloupotrebe, to treba da kontroliše Republika Srbija.

Prema informacijama do kojih je Kurir došao, treći čovek sa spiska je nekadašnji ministar u vladi takozvane države Kosovo zadužen za povraćaj i zajednice. Ovu dužnost trenutno obavlja Saša Rašić, a pre nekoliko godina ministar je bio Slaviša Petković.

Katarina Blagović

Oliver Ivanović: Istraga u dve faze

Sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović kaže da je u neformalnom razgovoru s predstavnicima Euleksa obavešten da se istraga vodi u dve faze.

- To su multietnička saradnja u oblasti kriminala, šverca droge i oružja, odnosno političari koji su zloupotrebili službeni položaj. Pomenuli su da se istraga vodi protiv nekih Srba koji su bili u vladi samoproglašene države Kosovo, ne navodeći konkretna imena - navodi Ivanović.

Euleks: Ozbiljni slučajevi

Zvaničnici Euleksa poručili su da među uhapšenima mogu da se nađu i funkcioneri „paralelnih struktura“ sa severa Kosova koji već godinama upravljaju švercom i ostalim kriminalnim radnjama.

- Ima nekoliko slučajeva na kojima radimo na severu Kosova, a koji su vrlo ozbiljni - kažu u Euleksu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.