EULEKS: DVOJICI RUSA ODUZETI BUBREZI U KLINICI MEDIKUS

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS: DVOJICI RUSA ODUZETI BUBREZI U KLINICI MEDIKUS

PRIŠTINA - Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je da su u Klinici "Medikus" u Prištini 2008. godine izvršene operacije nad dvojicom Rusa kojima su oduzeti bubrezi.

PRIŠTINA  - Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je da su u Klinici "Medikus" u Prištini 2008. godine izvršene operacije nad dvojicom Rusa kojima su oduzeti bubrezi.

"Mogu da potvrdim da su u optužnici u slučaju 'Medikus' dve osobe iz Rusije evidentirane kao žrtve. Njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su 'skinuti' bubrezi. To je bio deo istrage Tužilaštva, dok je suđenje u ovom predmetu u toku", kazao je Hoton za Radio "Dukađini" iz Peći.

On je tako potvrdio izjavu drugog sekretara ruske kancelarije u Prištini Sergeja Žarkija koji je tom radiju rekao da su praktično zvaničnici Euleksa upoznali Moskvu sa transplantacijom organa dvojice državljana Rusije.

"Euleks i tužilaštvo su bili u stalnom kontaktu sa zvaničnicima u Moskvi kako bi pružili pravnu pomoć u tom slučaju", kazao je Hoton.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.