Drevs: Potrebna politička, a ne vojna rešenja

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevs: Potrebna politička, a ne vojna rešenja

Komandant Kfora Erhard Drevs, u prvoj izjavi od stupanja na dužnost, ocenio je da je stanje na severu Kosova stabilno i izrazio nadu da će za situaciju na Kosovu biti pronađeno političko rešenje.

Erhard Drevs, komandant Kfora, ocenio je danas da je stanje na severu Kosova stabilno i izrazio nadu da će u interesu građana, pogotovo na severu, biti pronađeno rešenje, koje se, kako je istakao, traži pre svega na političkom nivou.

- Nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Euleks sa predstavnicima kosovskih institucija sproveo operaciju na prelazima 1 i 31 prema Srbiji stanje se stabilizovalo na određenom nivou - izjavio je Drevs u Ðakovici, gde je prisustvovao liturgiji u Crkvi uspenja presvete bogorodice.

U prvoj izjavi koju je dao od stupanja na dužnost, novi komandant Kfora je ukazao da brojne demonstracije i blokade puteva na severu Kosova ne sprečavaju slobodu kretanja samo Kforu i drugim međunarodnim misijama i organizacijama, već i samim građanima.

- Ukupno gledano, stanje na ovom nivou je ipak stabilno i nadam se za sve građane Kosova, pogotovo na severu, da će doći do nekog rešenja, koje se traži pre svega na političkom, a manje na vojnotehničkom i praktičnom nivou - rekao je Drevs izveštaču Tanjuga.

Kosovo: Noć protekla mirno

General Drevs - novi gospodar sudbine Kosova?!

On je rekao da je zadatak Kfora da podržava međuarodnu zajednicu u sprovođenju političkih odluka, a pre svega da stvori, obezbedi i očuva sigurno i mirno okruženje za sve, bez obzira na etničku pripadnost.

- To je za mene ključno pitanje, a ne kada, kako i na koji način će biti uklonjene barikade - rekao je Drevs.

On je dodao da za uklanjanje barikada "postoji mnogo načina, a ne samo praktična ili vojna rešenja".



- Srećan sam što među stanovništvom preovladava razum i što je situacija stabilna - rekao je Drevs.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.