Izvor: B92, 17.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Kermabon: Suočavanje s zločinima

Priština -- Šef Euleksa Iv de Kermabon kaže da se u okviru misije "na dnevnom redu nalaze i ljudska prava u cilju suočavanja sa etnički motivisanim i ratnim zločinima".

De Kermabon je komentarisao jučerašnje otvoreno pismo Hjuman rajts voča u kojem se od Euleksa traži da istraži te zločine. "Kada je reč o svim slučajevima koji čekaju na rasvetljavanje, bili to međuetnički i kriminalni slučajevi ili ratni zločini, mi imamo mogućnosti da pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i asistiramo kosovskim institucijama da ih preuzmu na sebe", rekao je on.

"To je minimum koji možemo učiniti – zato što ne možemo rešiti sve slučajeve koji čekaju za jedan dan ili jednu nedelju, to će potrajati jer su neki od slučajeva veoma, veoma stari i mi nemamo sve dokaze i svedoke", rekao je šef Euleksa.

On kaže da će biti veoma teško rešiti neke slučajeve.

"Minimum sa moje strane biće da damo sve informacije kojima raspolažemo Vladi Kosova, kao i porodicama pred kojima imamo neke veoma važne obaveze. Dakle, mi ćemo na ovom planu učiniti sve što je moguće. Tačnije, to je suština i smisao našeg mandata", rekao je De Kermabon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.