Danas protest i blokada puta u Zubinom Potoku

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas protest i blokada puta u Zubinom Potoku

Predsednik Udruženja privrednika Zubinog Potoka Ratomir Božović izjavio je da će privrednici blokirati danas u podne magistralni put Kosovska Mitrovica – Ribariće u Zubinom Potoku, u znak protesta zbog hapšenja Jevra Pantelića.

Božović je u izjavi Tanjugu rekao da je hapšenje Pantelića politički motivisano i da za cilj ima nametanje kosovskih zakona Srbima na severu pokrajine kako bi se primorali da plaćaju dažbine državi Kosovo koju ne priznaju.

Božović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u ime privrednika pozvao građane da im se pridruže u protestu i blokadi pomenutnog putnog pravca.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je ranije Tanjugu da je "osobi koju je policija Euleksa pre dva dana uhapsila određen pritvor od 30 dana."

U akciji Euleks policije i Kfora uhapšen je Jevro Pantelić osumnjičen za umešanost u organizovani kriminal.

- Ova osoba je uhapšena tokom istrage koja se odnosi na organizovani kriminal, pranje novca, krijumčarenje goriva, poresku utaju i prevaru za izbegavanje plaćanja uvoznih carina i akciza - saopštila je Gudeljević posle hapšenja.

Prema njenim rečima, odluku o pritvoru juče je doneo sudija Euleksa iz Okružnog suda u Mitrovici.

Privrednici iz Zubinog Potoka, negoduju zbog hapšenja Pantelića smatrajući da neplaćanje poreza državi Kosovo nije krivično delo, odnosno osnova za lišavanje lica slobode.

Povezane vesti: "Kfor i Euleks bacali šok bombe i nasrtali na srpske demonstrante"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.