Izvor: B92, 03.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Razgovori s Euleksom

Beograd -- Ministar za Kosovo Goran Bogdanović kaže da se pregovara sa Euleksom o načinu prevazilaženja problema zabrane ulaska zvaničnika iz Srbije na Kosovo.

"Očekujem da će problem biti prevaziđen, jer se na ovakav način diže tenzija", rekao je Bogdanović u Skupštni Srbije nakon što je odložena sednica Odbora za Kosovo i Metohiju. Bogdanović je naveo da se ti razgovori vode sa predstavnicima Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Euleksa u Beogradu.

Poslednjih nedelja Kosovska policija sprečila je na administrativnom prelazu nekoliko srpskih funkcionera da uđu na Kosovo, a među njima su bili gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, savetnik predsednika Srbije Mlađan Đorđević, pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Bojan Anđelković i članovi skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Sednica skupštinskog Odbora je odložena za utorak, kako bi članovi mogli da se upoznaju sa izveštajem o radu Ministarstva za Kosovo i Metohiju od 1. januara 2008. godine do danas, koji im je dostavljen na početku današnje sednice.

Bogdanović je rekao novinarima da je neprihvatljivo da Ministarstvo dan i po pre sednice Odbora dobija dnevni red.

"Imamo mnogo obaveza na Kosovu, rešavamo mnoge probleme i neprihvatljivo je da pred sednicu dobijemo poziv i da treba da pripremimo finansijski izveštaj", naveo je Bogdanović, objašnjavajući zašto je izveštaj dostavljen pred sam početak sednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.