Blokade puteva: Neće Euleks još dugo da čeka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokade puteva: Neće Euleks još dugo da čeka

PRIŠTINA - Euleks neće dugo čekati da Srbi obustave blokade puteva na severu Kosova i ne isključuje mogućnost intervencije, izjavio je za današnje izdanje prištinskog lista "Koha ditore" portparol misije EU u pokrajini Kristof Lamfaluši.

"Sve opcije su na stolu. Mi težimo mirnom rešenju, ali ne možemo zauvek da čekamo", rekao je Lamfaluši ne odbacujući mogućnost intervencije Euleksa radi "oslobađanja puteva" na severu pokrajine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Carine nije bilo

Srbi sa severa Kosova više od nedelju dana selektivno su blokirali puteve koji vode prema administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, zbog, kako su naveli, uvođenja carinskih kontrola na tim prelazima.

Oni su blokirali prolazak svim vozilima Euleksa koja su saobraćala prema administrativnim prelazima na severu Kosova.

Minulog vikenda Euleks je saopštio da ni u jednom trenutku nije prikupljao carinske prihode na prelazima na severu Kosova.

Privremena obustava

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova jednoglasno su juče, na zajedničkoj sednici u Zubinom Potoku, odlučili da privremeno obustave selektivnu blokadu puteva.

Oni su odlučili da ubuduće jednom sedmično organizuju selektivnu blokadu puteva Kosovska Mitrovica-Raška, prema administrativnom prelazu Jarinje, i Kosovska Mitrovica-Ribariće, prema administrativnom prelazu Brnjak.

Odbornici opština Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Kosovska Mitrovica zatražili su od Euleksa da narednih dana obustavi sve aktivnosti u obavljanju carinskih postupaka i radnji na prelazima na severu Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.