Blokada puta Zubin Potok-Ribarić

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada puta Zubin Potok-Ribarić

Zubin Potok -- Privrednici iz Ibarskog Kolašina, koji treći dan zaredom drže u blokadi magistralni put Zubin Potok-Ribarić, najavili su radikalizaciju protesta.

O detaljima će odlučiti večeras na sastanku kriznog štaba.

Predsednik Udruženja privrednika Zubin Potoka Ratomir Božović rekao je da će od sutra početi sa jednočasovnom totalnom blokadom ne samo regionalnog puta prema Ribariću, već i svih alternativnih pravaca u Kolašinu.

Privrednici i građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ibarskog Kolašina blokadom puta traže od nadležnih u Euleksu da puste na slobodu njihovog sugrađanina Jevra Pantelića koga su pre tri dana uhapsili pod sumnjom da je umešan u organizovani kriminal i da prestanu sa represivnim merama samo zato što građani na severu Pokrajine neće da priznaju institucije samoproglasenog Kosova.

Božović je dodao da ih na ulazu u Zubin Potok gde je put blokiran povremeno obilaze pripadnici međunarodnih snaga i da je od nadleznih iz KFOR-ovog tima za saradnju sa civilnim stanovništvom obavešten da će naredne nedelje biti održana vežba, ali da ona nema nikakve veze sa dogadanjima u toj opštini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.