Biler i Ivanović o merama Kfora

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biler i Ivanović o merama Kfora

Leposavić -- Komandant Kfora general-major Erhard Biler izvestio je sekretara u Ministarstvu za KiM Olivera Ivanovića o merama koje su preduzeli Kfor, Euleks i policija.

Mere su preduzete kako bi dodatno osigurali mirno i bezbedno okruženje južno i severno od reke Ibar.

U saopštenju Kfora se navodi da je ova operacija odgovor na sve veći broj nasilnih događaja koji su se desili proteklih nedelja, kada je došlo do nekoliko eksplozija i upotrebe vatrenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja, preneo je KiM radio.

"Cilj ove operacije jeste da omogući ljudima na severu Kosova mirne i stabilne uslove za svakodnevni život”, napomenuo je Biler.

Ivanović, takođe, ocenjuje da je bitno smanjiti broj incidenata i nasilja.

"Uopšteno, narod ne bi trebao da se plaši načina na koji se izvodi ova operacija. Treba da bude jasno da se snage bezbednosti bore protiv kriminala, izgrednika i nedozvoljenog posedovanja oružja”, rekao je Ivanović.

General-major Biler je najavio da će biti obezbeđen stalni protok informacija i transparentna komunikacija.

"Nema tajnih namera, Kfor će nastaviti da izvršava svoje zadatke u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN”, istakao je Biler.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.