Bamije: Napadaju me metodom u stilu Miloševića

Izvor: Press, 10.Nov.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bamije: Napadaju me metodom u stilu Miloševića

Tužiteljka Euleksa Marija Bamije, koja je obelodanila korupciju u toj misiji, požalila se danas da je Euleks nakon toga napao metodama u stilu Slobodana Miloševića.
Bamije je na konferenciji za medijie govorila o, kako kaže, optužbama i izmišljotinama koje su iznete protiv nje nakon objavljivanja sumnje za korupciju u Euleksu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Progone me i sada sam na meti pravde u stilu Miloševića", rekla je tužiteljka i dodala da su iz Euleksa godinama curile informacije.

Bamije je navela da je Koha ditore dobijala informacije iz Euleksa godinama o stvarima s kojima ona uopšte nema veze.

"Identično se desilo i sa informacijama u drugim kosovskim pisanim medijima koje su često uzeli od Euleksa a tamo tvrde da sam ja bila ta koja je dala dokumenta za Kohu ditore", kazala je Bamije.

Ona je naglasila da će javno zahatevati zaštitu za sebe i za svog advokata, kao i za novinara Kohe Vehbija Kajtazija, s obzirom da će se Euleks, kako smatra, i prema njima odnositi osvetoljubivo kao što radi s njom.

"Ja ću otići kući, ali će oni ostati ovde i ovo loše i sramotno ponašanje treba zaustaviti. Euleks se neće sam od sebe nikada zaustaviti, neko treba da deluje i da zaustavi sve ovo", kazala je Bamije.

Britanska tuziteljka je objasnila tvrdnje novinara Kohe Kajtazija da je on rekao jednom od zvanicnika Euleksa da je Bamije njemu dala tajne informacije i dokumenta.

"Ja verujem da Vehbi Kajtazi nije rekao nikome da sam mu ja dala dokumenta. To jednostavno nije tačno. Ova fabrikacija je učinjena da bi obrazložili nepravednu odluku da me suspenduju bez dokaza. Istrazitelji nisu istražili pre nego što su me suspendovali, a istragu su počeli tek 27.oktobra, dva dana nakon moje suspenzije koja je bila 24.oktobra", navela je Bamije.

Prema njenim rečima, bilo je mnogo loših pojedinaca u Euleksu koji su je mrzeli i želeli da je osramote s obzirom da se ona zalila na korupciju ne samo u slučaju glavne tužiteljke Jaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija nego i vezano za cinjenicu da su oni izvrtali pravila da bi dali posao svojim prijateljima, posebno jednom broju tužilaca koji ne ispunjavaju kriterijume.

Bamije je rekla da je angažovanje tih tužilaca na Kosovu nezakonito po kosovskom zakonu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bamije: Napadaju me metodom u stilu Miloševića

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2014

Tužiteljka Euleksa Marija Bamije, koja je obelodanila korupciju u toj misiji, požalila se danas da je Euleks nakon toga napao metodama u stilu Slobodana Miloševića...Bamije je na konferenciji za medijie govorila o, kako kaže, optužbama i izmišljotinama koje su iznete protiv nje nakon objavljivanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.