Bami: Tužiću Euleks

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bami: Tužiću Euleks

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bami najavila je da će tužiti Euleks zbog ucena i onemogućavanja da obavlja posao tužitelja.

Marija Bami je, u intervjuu televiziji Kohavizion, rekla da je sadašnji šef Euleksa pokušao da onemogući istragu protiv Frančeska Florija, bivšeg predsednika skupštine sudija Euleksa, ali je istraga ipak počela zbog pritiska javnosti, prenosi Tanjug.

Bami >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je navela i da joj je njena vlada (britanska) savetovala da na Kosovo ne ide iz bezbednosnih razloga, kako ne bi "ugrozila sebe i svoje saradnike".

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bami predala je Evropskoj kancelariji za borbu protiv pronevera i korupcije (OLAF) više od 40 strana dokaza o kršenju zakona u Euleksu, nazvavši menadžment misije "mafijaškim", objavio je sredinom novembra prištinski list Koha Ditore.

U žalbi iz septembra 2014. godine, Bami je do detalja opisala nepravilnosti, uključujući sumnje povodom umešanosti Frančeska Florija i glavne tužiteljke Jaroslave Novotne u korupciju u slučaju Iljira Tolaja.

U žalbi je podsetila zvaničnike EU da ima 30 godina iskustva kao pravnica i 18 kao tužiteljka koja je "dobila mnoge osetljive i velike slučajeve na Kosovu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.